De JO7, JO9 en JO11-toernooien bij RKVV Wilhelmina hebben de naam het CECILE MARJOT TOERNOOI. Cecile is vele jaren de ‘moeder’ van onze ‘kleine’ jeugdleden geweest, zij wist op haar manier de jeugd te pakken en vast te houden. Vele seizoenen was zij op zaterdag van vroeg tot laat op ons complex te vinden en had een warm hart voor iedereen!

Op haar initiatief is de CLUB VRIENDEN VAN DE JEUGD tot stand gekomen, elk jeugdelftal kreeg zo op toerbeurt na een thuiswedstrijd een traktatie uit de pot aangeboden. Ook feliciteerde zij op haar manier de jeugdkampioenen, waarbij zij het prachtig vond dat het hele team na een polonaise door de kantine steevast boven op de kantinetafels eindigde. Zij genoot hiervan met volle teugen. Ook haar inzet bij onderlinge toernooien was onuitputtelijk. Zij was ook erg betrokken bij het oprichten van onze MINI afdeling, waarvoor zij elke zaterdag een uur eerder het jeugdhonk open deed. Toen haar gezondheid het even liet afweten, heeft zij er alles aan gedaan om toch op de zaterdagmorgen aanwezig te kunnen zijn, echter zij heeft de strijd niet kunnen winnen. Het wegvallen van Cecile was voor onze vereniging een dieptepunt waaraan we nog dikwijls terug denken, het komt nu nog steeds voor dat een jeugdige bezoeker van de ons bezoekende club de vraag stelt “waar is de mevrouw met die gele trui aan?”.

Toen wij na vele jaren weer een commissie hadden die thuistoernooien ging organiseren en zij het voorstel deden die aan ONZE CECILE te willen opdragen, is dat door het bestuur met een warm hart ontvangen. Ook de familie van Cecile is daar erg mee ingenomen, het doet ons dan ook goed dat de vader en de zus van Cecile dit toernooi op zondag bezoeken, zij hebben bekers voor de “Fair Play” beschikbaar gesteld.