Zoals al eerder gemeld hebben we op 21 juni slechts de beschikking over twee kunstgrasvelden. Er is dus voor gekozen om de nummers 1 t/m 3 van de vrouwenpoule in een finalepoule te laten spelen. Zij spelen om de 1e t/m 3e plaats.

Bij de mannenpoules gaan de nummers 1 (drie stuks) uitmaken wie er de 1e t/m 3e plaats gaan bezetten, de nummers 2 spelen om de 4e t/m 6e plaats, de nummers 3 om de 7e t/m 9e plaats en de nummers 4 tenslotte om de 10e t/m 12e plaats. In een van de bijlagen bij dit bericht kun je de stand na de voorronden lezen.

De nummers 4 t/m 7 van de vrouwenpoule en de nummers 5 en lager van de mannenpoules gaan (vanwege veldgebrek) penalty’s nemen. Dat kan gaan om 1 serie (de twee beste nummers 5), twee series of zelfs drie series. Hierbij passen een paar huishoudelijke mededelingen:

1.      Zorg dat je op tijd bent. Als er teams te laat komen loopt het hele schema in de war. Houd ook goed bij wanneer je aan de beurt bent. Een groot deel van het schema hangt af van je prestaties, dus we kunnen niet alle penaltyseries vooraf inplannen.

2.      Er zijn een aantal teams die De Zoute Mossel FC tegen krijgen. Dit team is achtste geworden, omdat ze vlak voor aanvang van het toernooi hebben afgemeld. Je kunt echter nog wel tegen hen loten (bijv. Wilh 7). In dat geval win je met 3-0. Afgelopen vrijdag zijn er ook twee andere teams niet op komen dagen. Mochten er 21 juni teams niet aanwezig zijn dan geldt ook de regel: niet tijdig aanwezig (5 minuten respijt) en de penaltyserie gaat verloren met 3-0. Mocht je team, om welke reden dan ook, niet aanwezig kunnen zijn, laat het dan weten aan de organisatie, zodat wij de tegenstanders kunnen waarschuwen.

3.      Vanwege de beperkte tijd wordt de penaltyserie als volgt genomen:

–        Eerst nemen drie spelers van de thuisspelende ploeg elk een penalty, daarna drie spelers van de uitspelende ploeg. Is het dan nog gelijk, dan worden om en om penalty’s genomen (eerst thuis, dan uit) tot er een beslissing is gevallen.

 

Veel succes vrijdag !

De VAT-crew

schema penalties slotdag

Standen na voorronden

wedstrijdschema eindronde 21 juni