Vrijdagavondtoernooi 2019

UPDATE 17 JUNI 2019

Zoals al eerder gemeld hebben we op 21 juni slechts de beschikking over twee kunstgrasvelden. Er is dus voor gekozen om de nummers 1 t/m 3 van de vrouwenpoule in een finalepoule te laten spelen. Zij spelen om de 1e t/m 3e plaats.

Bij de mannenpoules gaan de nummers 1 (drie stuks) uitmaken wie er de 1e t/m 3e plaats gaan bezetten, de nummers 2 spelen om de 4e t/m 6e plaats, de nummers 3 om de 7e t/m 9e plaats en de nummers 4 tenslotte om de 10e t/m 12e plaats. In een van de bijlagen bij dit bericht kun je de stand na de voorronden lezen.

De nummers 4 t/m 7 van de vrouwenpoule en de nummers 5 en lager van de mannenpoules gaan (vanwege veldgebrek) penalty’s nemen. Dat kan gaan om 1 serie (de twee beste nummers 5), twee series of zelfs drie series. Hierbij passen een paar huishoudelijke mededelingen:

1.      Zorg dat je op tijd bent. Als er teams te laat komen loopt het hele schema in de war. Houd ook goed bij wanneer je aan de beurt bent. Een groot deel van het schema hangt af van je prestaties, dus we kunnen niet alle penaltyseries vooraf inplannen.

2.      Er zijn een aantal teams die De Zoute Mossel FC tegen krijgen. Dit team is achtste geworden, omdat ze vlak voor aanvang van het toernooi hebben afgemeld. Je kunt echter nog wel tegen hen loten (bijv. Wilh 7). In dat geval win je met 3-0. Afgelopen vrijdag zijn er ook twee andere teams niet op komen dagen. Mochten er 21 juni teams niet aanwezig zijn dan geldt ook de regel: niet tijdig aanwezig (5 minuten respijt) en de penaltyserie gaat verloren met 3-0. Mocht je team, om welke reden dan ook, niet aanwezig kunnen zijn, laat het dan weten aan de organisatie, zodat wij de tegenstanders kunnen waarschuwen.

3.      Vanwege de beperkte tijd wordt de penaltyserie als volgt genomen:

–        Eerst nemen drie spelers van de thuisspelende ploeg elk een penalty, daarna drie spelers van de uitspelende ploeg. Is het dan nog gelijk, dan worden om en om penalty’s genomen (eerst thuis, dan uit) tot er een beslissing is gevallen.

 

Veel succes vrijdag !

De VAT-crew

wedstrijdschema eindronde 21 juni

Standen na voorronden

schema penalties slotdag


UPDATE 10 JUNI 2019:

Hoe gaat het vrijdagavondtoernooi door op de slotdag?

Op vrijdag 14 juni wordt de derde vrijdag gespeeld van het vrijdagavondtoernooi 2019. Als organisatie hebben we beloofd om het schema van de slotdag tijdig te presenteren. Omdat op de slotdag (21 juni) alleen nog de twee kunstgrasvelden beschikbaar zijn kunnen niet alle wedstrijden die we graag zouden laten spelen ook daadwerkelijk gespeeld worden. Daarom hebben we voor de volgende opzet gekozen:

  • De nummers 1 t/m 4 van de recreatieve (mannen)poules spelen per klassering een halve competitie, dus bijv. de nummers 1 van elke poule spelen om de 1 e t/m 3 e plaats RE, de nummers 2 van elke poule om de 4 e t/m 6 e plaats RE etc. etc.
  • De nummers 1, 2 en 3 van de vrouwenpoule spelen in een halve competitie om de 1 e t/m 3 e plaats VR. Ben je dus in de voorronden 3 e geworden, dan kun je alsnog het toernooi winnen (playoffs, inderdaad!).
  • Alle andere teams gaan penalty’s nemen voor de eindrangschikking. Het schema is bijgevoegd. Meestal speel je twee rondes penalty’s, de hoogste nummers 5 RE echter maar 1 ronde.

Het schema voor deze halve competities wordt z.s.m. na vrijdag 14 juni (het einde van de voorrondes) bekend gemaakt via de site. Ook het penaltyschema zal, zoveel mogelijk ingevuld met teamnamen, z.s.m. na 14 juni worden bekend gemaakt.

schema penalty’s 21 juni


UPDATE 28 MEI 2019:

BERICHT VAN DE ORGANISATIE

Prestatieteams in recreatieve poules
Dit seizoen hebben meer teams dan gebruikelijk te maken met nacompetitieverplichtingen. Omdat lagere teams zelden nacompetitieverplichtingen hebben moeten we die teams zoeken bij de prestatieteams. Die poule was dit jaar al dun gezaaid en er haakten nog teams af, dus hebben we besloten om de overgebleven prestatieteams in te delen bij de recreatieve teams.

Kijk daar de prestatieteams niet op aan, want het was het idee van ons als organisatie. Daardoor is de poule-indeling gewijzigd. Er zijn nu twee mannenpoules van zeven teams en een van acht. De vrouwenpoule bestaat uit zeven teams.

Toernooiregels en speelschema’s
Onderaan deze pagina vind je de toernooiregels en het wedstrijdschema tot en met 14 juni. Gemiddeld speelt ieder team ongeveer twee wedstrijden per avond, maar het kan door omstandigheden ook afwijken.

De laatste vrijdag (21 juni) zijn de grasvelden niet meer beschikbaar en moeten we het dus doen met twee kunstgrasvelden. Daarom spelen de hoger geklasseerde teams (die bovenin de poules eindigen na drie weken) nog wedstrijden op 21 juni. De laag geklasseerde teams gaan penalty’s nemen op die laatste vrijdag. Hoe dat allemaal gaat en om welke teams het gaat hoor je tijdig voor 21 juni.

Zorg dat je a.s. vrijdag op tijd aanwezig bent en houd het sportief. Dat zijn we van jullie gewend en dat is ook het leukste voor iedereen. We rekenen op jullie medewerking.

Met vriendelijke groet,

De VAT-crew

Pouleindeling 2019

Toernooiregels vrijdagavondtoernooi 2019

wedstrijdschema vrouwen

wedstrijdschema recreatief poule 1

wedstrijdschema recreatief poule 2  (geüpdatet)

wedstrijdschema recreatief poule 3


 

De voorbereidingen voor het vrijdagavondtoernooi 2019 zijn weer in volle gang. Omdat er teams zijn die soms verplichtingen hebben (teamuitjes e.d.) willen we nu de speeldata al communiceren, zodat iedereen er rekening mee kan houden.

De speeldata zijn (uiteraard op vrijdag) 31 mei, 7, 14 en 21 juni 2019.
Let op: dit is zowel de vrijdag na Hemelvaart als de vrijdag voor Pinksteren.

De uitnodigingen zijn eind februari/ begin maart verstuurd naar de bij ons bekende contactpersonen van de teams. Zoals gebruikelijk krijgen de deelnemende teams van vorig jaar voorrang bij de inschrijving, hierna zullen we de teams op de reservelijst benaderen.

We verzoeken de contactpersonen om ons te informeren zodra er bijzonderheden zijn (bijv. nacompetitieverplichtingen) waardoor teams toch niet mee kunnen doen. Jaarlijks staan er namelijk teams op de reservebank die graag invallen.

Heb je vragen over het vrijdagavondtoernooi? De organisatie is te bereiken via angelavandergeld@gmail.com.

Angela Smits
Mart Bammens
Daniel van der Geld
Sjef Rijkers
Ad van der Geld