Op de ALV van 20 mei 2019 is het nieuwe vrijwilligersbeleid aangenomen. Vanaf seizoen 2019/2020 moet elk lid van 16 jaar of ouder 5 vrijwilligerspunten per seizoen halen. Die punten zijn te behalen met allerlei taken, zoals bijvoorbeeld het organiseren van activiteiten, fluiten van wedstrijden of training geven.

Op deze pagina vind je alle informatie over het uitvoeren van je vrijwilligerstaken.

Onderaan deze pagina vind je de taken die nu beschikbaar zijn (klik op de knop ‘Bekijk vrijwilligerstaken’). Deze worden regelmatig aangevuld of vervangen, dus houd de pagina in de gaten! In sommige gevallen gaat het om taken die je vaker doet (denk aan lid van een commissie), andere zijn eenmalig (zoals het fluiten van een wedstrijd). Ook kun je precies zien hoe veel vrijwilligerspunten een taak je oplevert.

1.      Hoe geef ik me op voor een vrijwilligerstaak?
Simpel. Stuur een mailtje naar het mailadres dat achter de taak staat en geef je beschikbaarheid door.

2.      Hoe krijg ik meer informatie over een specifieke taak?
Achter elke taak staat een mailadres. Wil je meer weten over die specifieke taak? Stuur dan een mailtje naar dat adres.

3.      Hoe worden mijn punten verrekend/ bijgehouden?
Degene die verantwoordelijk is voor de taak houdt bij wie er meehelpt en hoe veel punten een vrijwilliger dient te krijgen. Hij/zij geeft dit door aan de commissie die dit verwerkt. Een aantal keer per seizoen krijg iedereen hier een update van. Zo weet je hoe veel punten je nog mag verzamelen.

4.      Kan ik me opgeven voor taken die niet in dit rijtje staan/ andere taken aandragen?
Het kan natuurlijk altijd zijn dat we taken (nog) niet in dit overzicht hebben staan. Wil jij een taak opgeven of aanmelden die nog niet in dit overzicht staat? Stuur dan een mail naar hr@rkvvwilhelmina.nl.

5.      Wat als ik écht geen tijd heb om vrijwilligerstaken te doen?
Mocht het je écht niet lukken om in een heel seizoen 5 punten bij elkaar te sprokkelen, dan kun je je taken afkopen. Wanneer jij op 1 juli 2020 nog geen 5 punten hebt behaald, wordt een bedrag van €25 in rekening gebracht op je contributie van het seizoen erna. Dit bedrag staat vast – of je nu 0 of 4 punten behaald hebt.

Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur dan een mail naar hr@rkvvwilhelmina.nl.

Bekijk de vrijwilligerstaken