RKVV Wilhelmina hanteert een ballenborg. Iedere speler die bij RKVV Wilhelmina voetbalt, betaalt €10 borg. Deze borg wordt door de Ballenborgcommissie bijgehouden. Als een speler naar een ander elftal gaat, verhuist de borg mee naar het nieuwe elftal.

Aan het begin van het seizoen krijgt ieder team ballen uitgereikt. De trainer en/of leider controleert het aantal en tekent voor ontvangst. Het team is verantwoordelijk voor de ballen, dus ook voor het opbergen van de ballen in de afgesloten teamkast na een training en/of wedstrijd. Aan het einde van het seizoen controleren twee personen van het bestuur, in het bijzijn van de trainer en/of leider, de kasten en maken zij de balans op. De kosten van nieuwe ballen zijn €20 per bal.

Ballen die versleten, lek of kapot zijn kunnen door de trainer/leider op zaterdag in het jeugdsecretariaat (voor jeugd) en op zondag (voor senioren) zonder problemen worden ingewisseld voor andere ballen. Dit zijn niet altijd nieuwe ballen, maar wel ballen waar goed mee gevoetbald kan worden. Door het invoeren van de ballenborg is merkbaar dat er een toegenomen verantwoordelijkheid is voor de uitgeleende ballen.

Voorbeelden
Als een elftal aan het eind van het seizoen vier ballen mist, dan kost dat €80. In het elftal zitten veertien spelers. Dan is dat €80 gedeeld door veertien is €5,75 per speler. Als het nieuwe voetbalseizoen begint, krijgt de leider van het nieuwe elftal een e-mail van de Ballenborgcommissie. De leider zal vervolgens aan de spelers meedelen of er nog borg betaald moet worden. Indien een speler onder de €5 borg komt, moet hij/zij €5 of een veelvoud daarvan betalen. Hierdoor blijft er altijd voldoende saldo over.

Speler A heeft een borg van €6,75 uit het vorig seizoen. Als er een tekort aan ballen is geweest van €2,25 dan is de borg nog €4,50. Speler A moet €5 betalen omdat hij/zij onder de €5 grens komt. De nieuwe borg van speler A aan het begin van het nieuwe seizoen wordt dus €9,50.

Speler B heeft een borg van €6,75 uit het vorig seizoen. Als er een tekort aan ballen is geweest van €8 dan is de borg nog -€1,25. Speler B moet €10 betalen omdat hij/zij met het betalen van €5 niet boven de minimale €5 grens komt. De nieuwe borg van speler B aan het begin van het nieuwe seizoen wordt dus €8,75.

Bij beëindiging van het lidmaatschap is het onderstaande van toepassing:
– Een positief saldo kan in de maand oktober op zaterdag opgehaald worden in het jeugdsecretariaat. Op 1 november vervalt het recht op teruggave.
– Een negatief saldo dient voor 1 november betaald te zijn. Is deze niet betaald dan kan het bestuur eventueel een sanctie opleggen.

Mochten er nog vragen en/of opmerkingen zijn dan kunt u hiervoor terecht bij  Peter Willems en/of Jaap Wolvekamp.