Wij hopen dat jullie allen in goede gezondheid zijn en blijven en de adviezen van het RIVM in acht nemen, zodat we ons door deze door crisis heen kunnen slaan. Het is erg jammer dat dit inhoudt dat we onze leden voorlopig niet op de voetbalvelden kunnen zien schitteren.

Op 1 april hebben we doorgekregen dat de getroffen maatregelen door de overheid tot in ieder geval 28 april verlengd zijn. Op 20 april wordt er bekend gemaakt wat er na 28 april gaat gebeuren. Vooruitlopend daarop heeft de KNVB terecht besloten dat de amateur voetbalcompetities dit seizoen niet meer worden hervat. Er wordt dit seizoen dus tot onze grote spijt, niet meer gevoetbald in competitieverband. De KNVB heeft besloten dat er dit seizoen geen eindstanden komen en er dus geen kampioenen, promovendi en degradanten zijn. Sommige van onze teams zullen dit niet zo erg vinden, terwijl anderen enorm teleurgesteld zijn. In het volgende seizoen, 2020/2021, start iedereen weer in dezelfde klasse als bij de start van het huidige seizoen.

Wat betekent dit voor de leden?
Het belangrijkste gevolg van de maatregelen is dat wij dit seizoen niet meer kunnen voetballen in competitieverband. Daarnaast hebben we ook moeten besluiten dat het vrijdagavond-toernooi dit jaar niet zal doorgaan. We gaan bekijken of het vrijdagavond-toernooi aan het begin van volgend seizoen kan plaatsvinden. Of de jeugdtoernooien die bij Wilhelmina op de planning stonden doorgang kunnen vinden, beslissen we eind april. Mochten deze toernooien komen te vervallen, en het RIVM geeft toestemming, dan proberen we eventueel samen met andere voetbalverenigingen uit Den Bosch later dit jaar jeugdtoernooien te realiseren, zodat het seizoen toch op een leuke manier kan worden afgesloten.

Wat zijn de gevolgen voor de vereniging?
Hoewel het een bijzaak is, zal deze crisis ook een aanslag zijn op de financiële positie van de vereniging. De belangrijkste periode voor de inkomsten van de kantine komt te vervallen. De competities worden niet uitgespeeld en het eerder genoemde vrijdagavond-toernooi gaat niet door. De kosten blijven echter voor een groot deel wel doorlopen. Het bestuur onderzoekt welke subsidies wij eventueel kunnen ontvangen en/of welke steun we kunnen verwachten van de gemeente. Uiteraard proberen wij de uitgaven zoveel mogelijk te beperken. Toch zal dit seizoen waarschijnlijk een verlies opleveren.

Naamswijziging
De uitslag van de enquête over de naamswijziging is nog niet bekend, maar  ongeacht de uitslag zal de eventuele naamswijziging komend seizoen niet plaatsvinden, aangezien wij geen ledenvergadering kunnen organiseren waar de uiteindelijke beslissing zal worden genomen. Dus als er al een naamswijziging gaat plaatsvinden zal dit zijn vanaf het seizoen 2021/2022.

Volgend seizoen
Hopelijk zal het coronavirus in de zomer zijn verdwenen, zodat we in augustus en september weer met onze teams de velden op kunnen en aan de competities kunnen gaan deelnemen. Wij kijken er nu al naar uit!

Volg de adviezen van het RIVM nauwlettend op, blijf binnen, houd 1,5 meter afstand, was je handen en heb veel geduld. Geef extra aandacht aan je familie, vrienden, teamgenoten en buren, bel ze op, stuur ze een app, een kaartje of een bos bloemen. Steun daar waar mogelijk de lokale ondernemers.

Dan rest mij niets anders, maar wel het allerbelangrijkste: ik wens alle Wilhelminianen, hun familie en vrienden een goede gezondheid toe. We hopen jullie snel weer op de club te kunnen ontmoeten!

Namens het bestuur,
Rob Broers, voorzitter