Vorige week maakte premier Rutte tijdens de persconferentie bekend dat ook de jeugdspelers van Wilhelmina weer mogen gaan trainen. Wilhelmina heeft hiervoor een trainingsschema opgesteld dat op 6 mei ingaat.

De versoepeling van de maatregelen biedt ruimte om onder voorwaarden en met inachtneming van de richtlijnen weer trainingen voor kinderen (0-12 jaar) en jongeren tot en met 18 jaar te organiseren. Op het sportcomplex van Wilhelmina vinden tot nader order alleen begeleide trainingen plaats voor jeugdleden onder regie van bevoegde trainers en vrijwilligers van de vereniging. Het complex blijft buiten deze trainingen gesloten. Alleen trainingen zijn toegestaan, wedstrijden/competities en toernooien blijven nog steeds verboden. De thuistoernooien bij Wilhelmina en uittoernooien vinden daarom ook geen doorgang.
Voor volwassenen blijft gelden dat georganiseerde sporttrainingen met meer dan 2 personen niet mogen plaatsvinden en er geen wedstrijden mogen worden gespeeld. Wilhelmina blijft in ieder geval tot en met dinsdag 19 mei gesloten. Dit houdt in dat alle overige activiteiten tot en met deze datum geen doorgang vinden.

Protocollen
Het NOC*NSF heeft samen met de Vereniging Sport en Gemeenten, in afstemming met het ministerie van VWS én het RIVM, een protocol ‘Verantwoord Sporten’ opgesteld. We vragen jullie de aanwijzingen in dit protocol te volgen. Hierin staan voorwaarden met betrekking tot de sportactiviteit, aantallen, aanwezigen, vervoer, accommodatie, hygiëne en de rol van onder andere de ouders. Degene die de sportactiviteiten organiseert en begeleidt heeft de verantwoordelijkheid voor de sportactiviteiten zelf én het handhaven van het protocol.

Sporten voor niet-leden
Het kabinet heeft verenigingen opgeroepen om ruimte te geven aan niet-leden om te gaan sporten (volgens de richtlijnen voor die categorie). Neem hiervoor contact op via secretaris@rkvvwilhelmina.nl.

Lees hier het protocol voor sporters

Lees hier het protocol voor ouders en verzorgers

Lees hier het protocol voor trainers, begeleiders en vrijwilligers
Meer informatie over trainingen voor trainers

Bekijk hier het trainingsschema

Bekijk hier de plattegrond van het complex