Premier Rutte heeft gisteravond tijdens de persconferentie aangeven dat er wat sporten voor de jeugd betreft een versoepeling van de maatregelen mogelijk is na 28 april. Wilhelmina bekijkt welke mogelijkheden dit biedt voor de jeugdleden.

Voor kinderen tot 12 jaar is het na 28 april weer toegestaan te sporten in groepsverband. Dit geldt alleen voor trainingen en niet voor wedstrijden in competitieverband. Voor 12- tot 18-jarigen mag er gesport worden met inachtneming van de 1,5 meter afstand. Ook dit geldt alleen voor trainingen en niet voor wedstrijden in competitieverband. Voor beide groepen geldt dat kleedkamers, douches en kantine gesloten moeten blijven.

Premier Rutte gaf aan dat de gemeente gevraagd is de sportclubs te gaan helpen hoe hiermee om te gaan. Want naast mogelijkheden zijn er ook uitdagingen die deze versoepeling met zich meebrengt. Op basis van het advies vanuit de gemeente ’s-Hertogenbosch bekijkt Wilhelmina wat deze versoepeling voor de jeugdleden kan betekenen en hoe de club en de leden hiermee om kunnen gaan.

We hopen hier zo snel mogelijk duidelijkheid over te kunnen verschaffen.