Afgelopen zaterdag 8 december behaalde het talentvolleJO11-12 het felbegeerde kampioenschap op de velden van onze laatste concurrent OJC.

Na de nederlaag tegen de boys van Den Dungen twee weken eerder, hing dit verdiende kampioenschap plotseling aan een zijden draadje. Het bleek gelukkig de enige nederlaag te zijn. In een competitie waarbij 4 ploegen nog kampioen konden worden, trokken de jongens van JO11-2 aan het langste eind door daarna gewoon alles te winnen, met als klap de vuurpijl de uitoverwinning bij OJC 1-5! Daarover later meer…

De eindcijfers spreken voor zich. 1 nederlaag, 56 doelpunten voor en maar 18 tegen, dankzij een solide verdediging onder leiding van Oscar, Finn, David, Simen, Tom en Jim. En dan te bedenken dat het seizoen met een paar verloren bekerwedstrijden dramatisch begon. De trainer / coaches (Hendrik en Frank) wisten in het begin niet hoe ze de boel op de rit moesten krijgen. Ze hebben er toen ontzettend veel energie in gestopt en zijn zelfs bij FC Den Bosch op cursus geweest. En je weet het, als je gewoon door gaat, en je stopt er veel energie in, dan moet het een keer komen. Kijk maar eens naar het Nederlands elftal. En zo gebeurde het ook met JO11-2.

Heerlijk te zien hoe de spitsen Mauro, Timo en Mitchel de éne na de ander goal maakten en zowaar begonnen over te spelen. Dit was een echt team geworden en niet meer te stoppen.

Zelfs toen trainer / coach hendrik een stapje terug deed en Arno dit samen met Frank perfect op pakte, bleven we in een flow, en hoe! Dit team was niet meer te stuiten. De rest is geschiedenis.

Terug naar afgelopen zaterdag. Uit bij OJC is altijd lastig, zeker omdat je weet dat je daar met andere krachten te maken hebt. En zo geschiede, het werd al snel 1-0 en de scheids had alleen nog maar tegen ons gefloten. Tenminste, dat gevoel hadden we.

Het slechte weer was in ons voordeel. Het regende en waaide als nooit tevoren, maar onze jongens hadden er absoluut geen last van. En als je dan goed in de wedstrijd komt (wat na de 1-1 gebeurde) gaat dat in je voordeel werken. Onze jongens groeiden in de wedstrijd en de jongens van OJC (en ook de scheids) kregen het bibberend koud. Oscar was niet meer te passeren. Finn onderschepte elke tegenaanval en bleef de rust zelf. Jim, David en Timo stoomden steeds weer langs de zijlijn naar voren. En mede door onze super subs Mick en Luca en de overal aanwezige Lars werd OJC op een onvergetelijke thuisnederlaag getrakteerd. 1-1 en 1-2 door de pijlsnelle Luca, 1-3 door goaltjesdief Mitchel, 1-4 weer door Luca en de 1-5 door Mauro (met zijn patatbeen) na een mooi pasje van David!