Wilhelmina is nauw betrokken bij activiteiten in De Bossche Zomer! Naast de Bossche Penalty Cup organiseren we ook trainingen tijdens de Maaspoort Summer Vibes, een verzameling aan evenementen in de wijk tijdens deze bijzondere zomer.

Op zaterdag 15 en zaterdag 22 augustus organiseren we twee trainingen: eerst voor mini’s (4-6 jaar) en daarna voor jeugdspelers (8-10). De trainingen duren een uur en iedereen die wil mag vrijblijvend meedoen. Je hoeft dus geen lid van onze vereniging te zijn!

Programma:

  • Zaterdag 15 augustus, 10:00-11:00 uur: voetbalclinic mini’s (4-6 jaar)
  • Zaterdag 15 augustus, 11:00-12:00 uur: voetbalclinic jeugd (8-10 jaar)
  • Zaterdag 22 augustus, 10:00-11:00 uur: voetbalclinic mini’s (4-6 jaar)
  • Zaterdag 22 augustus, 11:00-12:00 uur: voetbalclinic jeugd (8-10 jaar)

Locatie

De trainingen worden op beide dagen op drie locaties in de wijk gegeven: op het Gele Plein, de speeltuin aan het Zilverkruid en het speelpark bij basisschool ‘t Schrijverke. Zo kunnen we de drukte spreiden en alle spelers genoeg aandacht geven.

Meedoen?

Schrijf je dan in via de site van Maaspoort Summer Vibes! Gebruik deze link voor de mini’s (4-6 jaar) of klik hier voor de jeugdtrainingen (8-10 jaar). We zien je de 15e!

 

Een mooi stukje over onze vereniging vanuit de organisatie:

Op het Gele Plein aan Eemland ligt een glimmend splinternieuw speelveld met veilig kunstgras en onverwoestbare voetbaldoelen. Perfect geschikt natuurlijk voor voetbalactiviteiten. RKVV Wilhelmina presenteert zich tijdens de Maaspoort Summer Vibes op het Gele Plein en geeft er een viertal clinics aan de allerjongsten.

Wilhelmina is opgericht in 1897 en is daarmee de oudste voetbalclub van de stad en één van de oudste in Nederland. De club viert dit jaar haar dertigjarige aanwezigheid in de wijk Maaspoort. In 1990 verruilde Wilhelmina het knusse maar gedateerde sportpark De Wolfsdonken (thans Onderwijsboulevard) voor het moderne De Saren. Wilhelmina leidt daar een bloeiend bestaan met ruim negenhonderd leden en 53 teams die in competitieverband uitkomen.

Wilhelmina heeft een roemrijk verleden. Zo speelde de club in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw betaald voetbal en leverde het in 1967 met de thans in de Maaspoort wonende Bertie Harmse de topscorer van het totale Nederlandse voetbal. Hij scoorde 34 goals, eentje meer dan de toen jonge Johan Cruijff.

Wil je Bertie Harmse in de toekomst evenaren? Wilhelmina geeft de allerjongsten een kans om kennis te maken met voetbal in verenigingsverband met vier clinics op het Gele Plein. Deelnemen is gratis. Wilhelmina geeft ook clinics op het speelpark Zilverkruid en het speelpark bij ‘t Schrijverke.