Nu er ook in Nederland bij mensen het coronavirus is geconstateerd, rijst onder onze leden de vraag wat Wilhelmina hiermee doet.

Wilhelmina volgt de richtlijn van de KNVB, die op haar beurt weer het RIVM volgt. Het advies van het RIVM is goed je handen te wassen, te hoesten en te niezen in de binnenkant van je elleboog en papieren zakdoekjes te gebruiken. Ook is opgeroepen om geen handen te schudden. Voor Brabanders gelden specifieke adviezen. Bij klachten van verkoudheid, hoesten of koorts, word je gevraagd sociale contacten te beperken. Dat betekent: ga niet naar school, werk of plekken waar veel mensen bij elkaar zijn. Je kunt contact met de huisarts opnemen als de klachten erger worden. Deze oproep blijft de komende dagen gelden, tot en met maandag 16 maart.

De KNVB schrijft op haar site:
“De KNVB staat in nauw contact met het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en de GGD (Gemeentelijke Gezondheidsdienst) en de ministeries die met deze problematiek bezig zijn. We houden alle berichten nauwlettend in de gaten. Mochten er vanuit de overheid maatregelen worden opgelegd die mogelijk ook het voetbal raken, dan laten wij dat zo spoedig mogelijk weten. Zie voor actuele informatie over het coronavirus de website van het RIVM.” (bron)

Wanneer er vanuit de KNVB zaken veranderen, zal dit gecommuniceerd worden.