1.      Vertel eens… Wie ben je?

Coen van Overbeek, 41 jaar. Relatie met Ilona en twee kinderen. Jenna van 8 jaar en Levi van 5 jaar. Ik woon op steenworp van Wilhelmina.

 

2.      Je traint nu al enkele jaren binnen onze club. Hoe bevalt dit?
Dit is echt mijn club, ik ben al lid vanaf mijn 4e jaar en loop er nu nog rond. Wilhelmina is een mooie en nette club en ik voel me hier als een vis in het water. Op dit moment help ik mee bij de mini’s en dat is genieten. Ten eerste van hun spelvreugde en ten tweede ook van de ontwikkeling die die spelertjes al maken op zo’n jonge leeftijd. Daarnaast train ik al wat jaren bij de senioren en ook dat is echt geweldig. Veel spelers die uit onze eigen jeugd komen staan nu in de selectie van 1 en 2 en dat is een zeer goede ontwikkeling voor deze mooie club.

3.      Wat vind jij zo mooi aan onze vereniging?

Ik ben opgegroeid op de Wolfsdonken en meegegaan naar de Maaspoort. Ik zie nu nog mensen lopen op de velden waar ik als kind mee heb gevoetbald en die nu hun eigen kinderen trainen of supporteren in het geel zwart. Ook zijn er velen actief binnen de TC of het bestuur en dat geeft aan hoe mensen verbonden zijn aan deze club.

4.      Komend seizoen ben je naast trainer van ons vlaggenschip ook de trainingscoordinator van de Wilhelmini’s van de U7, Hoe zie jij de
invulling van de trainingen van de U7?

Mijn zoontje gaat bij U7 voetballen dus ik zal er (bijna) altijd ook zijn. Sinds enkele weken heb ik meegekeken bij zijn trainingen en dat ziet er leuk uit. Wat ik ga proberen is de begeleiders nog meer hulp te bieden en tips te geven in het geven van trainingen aan onze talenten. Baas worden over de bal staat hoog in het vaandel en van daaruit kunnen de spelers makkelijker gaan samenspelen. Dus veel balcontacten op een training is belangrijk.

5.      Wat zijn je doelstellingen voor komend seizoen voor onze U7 lichting?

Mijn doelstelling is dat iedere speler zich kan ontwikkelen op zijn eigen tempo en naar zijn eigen hoogste niveau. Over plus minus 12 jaar hoop ik dat er 1 of 2 al in het eerste van Wilhelmina spelen.

6.      Hoe denk je die te kunnen bereiken?

Door te zorgen voor een goed leerklimaat en een duidelijke structuur waarin de kinderen zich veilig, zeker en gewaardeerd voelen.

7.      Wil je zelf nog iets toevoegen?

Ja, dat wil ik wel. Zo af en toe vang ik nog wel eens wat puntjes van kritiek op over trainers/ trainingen/ materialen enz. Als trainer en ouder loop ik ook wel eens tegen dingen aan maar daar probeer ik dan de juiste mensen op aan te spreken of zelf een oplossing te vinden waardoor de problemen opgelost kunnen worden. Veel mensen binnen de club werken kei hard (en heel veel uren in de week) om alles vlekkeloos te laten verlopen maar met meer dan 1000 leden valt het niet mee om voor ieder team alles geregeld te krijgen. Wat ik wil zeggen: kritiek mag maar help mee om tot oplossingen te komen, bijv. door een keer te helpen met een training, wedstrijd of een keer een wedstrijd fluiten. Wilhelmina is een mooie club maar met de hulp van iedereen kan het alleen nog maar veel mooier worden